Ki Aikido

Despre Ki

Ki este un concept foarte des intalnit in orient. Ki poate fi tradus in multe feluri : energie vitala, spirit, energie spirituala ... De asemenea simbolul “ki” este un amestec de întelesuri intre univers si expansiune nelimitata. Seara trebuie sa mergem la culcare pentru ca ceva din noi se consuma - acesta este Ki. În timpul noptii ne umplem corpul de Ki din univers, pentru ca a doua zi sa ne putem continua vietile. De asemenea cateodata ne simtim slabiti fara un motiv anume, sunt zile în care nu avem chef de nimic sau ne simtim compet epuizati, motivul? - lipsa de Ki.

Ne întalnim pentru prima oara cu cineva si acea persoana ne place sau nu, atunci cand cineva ne zâmbeste, zâmbim si noi si suntem fericiti - Ki-ul se manifesta în diferite moduri în viata de zi cu zi.

Entitatea de baza a matematicii este unu. Pamântul este unu, un mar este unu. Daca luam un întreg si îl împartim la jumatate, ceea ce ramâne este tot unu. Daca continuam sa înjumatatim la infinit niciodata nu ajungem la zero. Intotdeauna ramâne o jumatate. Ki-ul este suma infinita a acestor jumatati infinit de mici.In acest fel soarele, pamântul, plantele, animalele, mintea si corpul, toate sunt nascute din ki-ul universal.

Noi suntem parte din univers. Ca sa ne putem bucura la maxim de viata si sa traim fericiti si sanatosi este important sa realizam existenta Ki-ului si sa întelegem cum ne putem îmbunatati vietile. Spunem ca “ki se extinde” atunci când avem coordonarea mintii si a corpului. Când extindem ki avem o minte calma si suntem puternici.

Semn Aikido